Logo White

Proizvodnja

U našim suvremenim pogonima u Pregradi, Poznanovcu i Bačkom Gradištu koristimo najkvalitetniju tehnologiju – šivaće strojeve svjetskih brandova Dürkopp Adler i Pegasus te strojeve Lectra za krojenje.

Serijska proizvodnja, vanserijska kvaliteta

Proizvodnju potpuno prilagođavamo zahtjevima klijenata, što znači da sudjelujemo u planiranju i kontroli kvalitete svih novih i izmijenjenih dijelova proizvoda prema AIAG/VDA alatima, kao i u provjeri njihove izvedivosti.

Svakoda dana proizvedemo između 18.000 i 20.000 jedinica. No, u automobilskoj industriji česte su situacije u kojima treba reagirati brzo, stoga u svakom trenutku možemo osloboditi dodatni kapacitet u proizvodnji za nove linije proizvoda.

Kostelarweb 20
1804

Preciznost ručne izrade

Iako koristimo najsuvremeniju tehnologiju, vjerujemo da nijedan stroj ne može zamijeniti vještinu, snagu i preciznost ljudske ruke. Zahvaljujući stručnom i marljivom radu više od 500 naših šivačica i šivača, proizvodimo sjedeće sustave vanserijske kvalitete, precizno, bez milimetra odstupanja. Naša snaga je u snazi njihovih ruku.

Planiranje novih proizvoda

Prije početka serijske proizvodnje svake novouvedene komponente provodimo testiranje procesa i samog proizvoda. Početak proizvodnje pokrećemo nakon odobrenja i finalne potvrde naručitelja kako bismo izbjegli eventualne nesporazume prema AIAG/VDA.
Pridržavamo se procedure za analizu potencijalnih zastoja i grešaka (PFMEA). U tom postupku sudjeluje tim stručnjaka svih potrebnih profila, a njezina provedba omogućuje nam da zadržimo postignute standarde kvalitete.
Svi materijali koji se koriste u proizvodnji upisuju se u Međunarodni registar materijala (IMDS) te se označuju odgovarajućom etiketom u skladu s propisima i zahtjevima industrije.
Praćenje proizvodnje provodi se prema sustavu QAD/MFG, dok za komunikaciju s klijentima koristimo sustav EDI. Uveli smo i analizu mjerenja s tolerancijom od 0,5 mm (MSA) koja jamči visoku preciznost izrade i iznimnu kvalitetnu finalnog proizvoda.

Kontrola kvalitete

Serijska proizvodnja, vanserijska kvaliteta za nas znači da težimo imati nula popravaka i minimalan otpad materijala. Zato neprestano usavršavamo kvalitetu proizvodnih procesa i proizvoda, i redovito ulažemo u poboljšanje usluge kako bismo maksimalno smanjili postotak pogreške.
Implementacijom sustava kontrole kvalitete ISO/TS 16949 stvaramo uvjete za stalan napredak, prevenciju kvarova i kvalitetno planiranje novih proizvoda. Slijedimo AIAG-ove procedure za APQP, PPAP, MSA, FMEA i SPC.

Aktivno sudjelujemo u fazi fazi razvoja procesa uz preventivne metode poput analize proizvodnje, vjerojatnosti pogreške, kalkulacije pouzdanosti i ostaloga. Sve informacije dobivene na taj način uzimaju se u obzir prije pokretanja serijske proizvodnje. Za sve projekte razrađujemo detaljan plan djelovanja.

Naša čitava proizvodnja usmjerena je prema kontinuiranom poboljšanju i napretku, a posebnu pozornost pridajemo izbjegavanju grešaka i pronalaženju načina za smanjenje troškova.

Politika upravljanja zaštitom okoliša

Automobilska industrija nezaustavljivo se mijenja. Mi, kao njezin sudionik, nastojimo kroz projekte energetske učinkovitosti, korištenje obnovljivih izvora energije te dobre prakse u svakodnevnom poslovanju doprinijeti očuvanju prirode i zdravijem okolišu.

Godine 2023. završili smo važan projekt „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“ financiran sredstvima EU-a.

U sklopu navedenog projekta izvršena je energetska obnova naše proizvodno-poslovne zgrade u Pregradi – uvedena je LED rasvjeta, kupljeni su energetski učinkovitije šivaće mašine, ugrađene dizalice topline te postavljena fotonaponska elektrana za proizvodnju električne energije iz energije sunca.

Navedenim projektom smanjili smo potrošnju isporučene energije za čak 50 % te učinili velik iskorak prema održivoj proizvodnji.

Kostelar 20